Autolening

Het mag duidelijk zijn waar een autolening voor gebruikt dient te worden. Het is dan ook zeer zeker niet de bedoeling om de lening elders voor te gebruiken, want dat is uiteraard niet toegestaan. Dit zou verleidelijk kunnen zijn, aangezien een autolening doorgaans relatief goedkoop is en de andere leningen qua rente hoogte vaak toch een flink eind achter zich laat. Gezien de lage rente die verhoudingsgewijs geldt voor de autolening kan het voor consumenten extra verleidelijk zijn hier de keuze voor te maken, maar ondanks dat moet je natuurlijk niet vergeten dat ook geld lenen tegen een lage rente nog altijd voor de nodige kosten kan zorgen, zeker bij een hoge autolening, en dus dien je je wel goed bewust te zijn van de risico’s voor je hier aan begint, zoals dit altijd met geld lenen het geval zou moeten zijn.

Autolening en geld lenen zonder bank

Een autolening is een lening die prima zonder bank kan worden afgesloten. De vraag is natuurlijk of dat ook een verstandige beslissing is, want wanneer je de rentes eens goed onder de loep gaat nemen valt toch al gauw op dat de laagste rentes in de meeste gevallen voor zullen komen bij banken en dat geld lenen zonder bank voor een autolening dus waarschijnlijk niet de meest voordelige oplossing voor je zal gaan bieden. Overweeg dan dus ook of je per se wilt gaan kiezen voor geld lenen zonder bank of dat het eigenlijk niet zoveel voor je uitmaakt en dat je het belangrijker vindt dat je gewoon de goedkoopste autolening kunt gaan afsluiten. Waarschijnlijk doe je er in dit geval dus goed aan om te gaan kiezen voor geld lenen zonder bank.

Geld lenen zonder bank is dus in het geval van de autolening zeker te doen, maar wanneer je graag de goedkoopste autolening wilt hebben zou je hier eigenlijk niet al te veel naar moeten kijken. Als je namelijk bepaalde aanbieders niet meeneemt in je vergelijking omdat dit toevallig banken zijn, bestaat de kans dat je misschien niet met de goedkoopste autolening aan de haal gaat, waar dit mogelijk wel je intentie is. Wil je goedkoop geld lenen, dan kun je het beste maar zoveel mogelijk aanbieders vergelijken om uiteindelijk tot een goede autolening te komen.

Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen zal bij veel consumenten centraal staan en dan is de autolening daar bij uitstek geschikt voor. Bij vrijwel iedere aanbieder die je bekijkt zul je kunnen zien dat de autolening er bovenuit steekt met de meest voordelige rente. Dat zorgt er dus ook voor dat de autolening een lening is die veelvuldig afgesloten wordt, want qua rente scheelt het vaak ook nogal wat ten opzichte van andere leningen. Zeker wanneer het jaarlijks terugkerend Autosalon plaatsvindt zijn de rentes altijd bijzonder laag, dus wanneer je overweegt een autolening af te gaan sluiten kun je altijd het beste gewoon wachten tot deze periode aanbreekt, want dan kun je pas echt goedkoop geld lenen.

Al jaren is te zien dat je er als consument goed aan doet om – in het geval je geïnteresseerd mocht zijn in een autolening – te wachten tot de periode aan het begin van het kalenderjaar. In die periode kan bij sommige aanbieders namelijk tot wel 2 keer zo goedkoop worden geleend als normaal het geval is. Dit betekent dus ook dat de kosten van geld lenen drastisch lager zullen zijn en het kan dan ook zeer de moeite lonen geduld op te brengen totdat deze periode weer aanbreekt en de goedkope autoleningen praktisch voor het oprapen liggen.

Autolening simulatie doen

Als je al eens eerder geld hebt geleend zul je ongetwijfeld bekend zijn met de zogenaamde lening simulatie. Het simuleren van een lening geeft een interessant inzicht in de lening, want met alleen het weten van de rente die er voor een lening geldt weet je uiteraard nog altijd niet wat dan de kosten hiervan zullen zijn. Met de autolening simulatie kom je dit wel te weten en je krijgt daarmee precies te zien hoeveel geld er over een bepaalde looptijd periodiek van je wordt verwacht. Omdat je met de autolening simulatie de looptijd kunt wijzigen ben je in staat om met een wijziging de periodieke kosten hoger of lager te laten worden. Je hebt hier dus invloed op. Lagere kosten, maar daarentegen over een langere periode je lening aflossen kan wel betekenen dat je aan het eind van de rit meer kosten hebt moeten maken, ondanks dus die lagere periodieke kosten. Uitzoeken hoe je je lening het best in elkaar zet door middel van een autolening simulatie is dus meer dan de moeite waard.

Autolening nieuwe en tweedehands auto

Het is niet zo dat de autolening hetzelfde in elkaar zit voor de financiering van een nieuwe en een tweedehands auto. Wanneer je de simulatie gaat doen zal het snel duidelijk worden dat een tweedehands auto financieren flink wat duurder is en dat het renteverschil tussen beide varianten dan ook kan oplopen tot meerdere procentpunten. Puur met het oog op de rente zal het dus goedkoper gaan zijn om een nieuwe auto te financieren dan dit te doen voor een tweedehands auto, al zijn er wel aanbieders bij die het verschil in rente tussen de beide autoleningen minimaal weten te houden.

Alhoewel het inderdaad zo is dat de autolening voor een nieuwe wagen goedkoper is, is het aan de andere kant ook vaak zo dat een nieuwe auto meer geld kost en daardoor kun je alsnog met aardig hoge kosten te maken krijgen. Van een tweedehands auto mag je in de regel wel verwachten dat deze goedkoper is en dat – ondanks de wat hogere rente die er voor dit soort autoleningen geldt – de kosten toch nog best mee kunnen vallen. Waar de rente voor de financiering van een tweedehands auto best hoog kan zijn, kunnen de kosten uiteindelijk dus door een lagere aankoopwaarde van de auto meevallen. Bij een autolening voor een nieuwe wagen geldt dit dan uiteraard precies andersom.