CKP check

Wil je snel geld lenen door middel van een minilening, dan hoef je je in elk geval geen zorgen te maken om een afwijzing in verband met een eventuele CKP check. Er wordt namelijk bij een minilening geen CKP check gedaan, wat voor sommige mensen een uitkomst kan zijn omdat ze geregistreerd staan als wanbetaler.

Is een CKP check niet verplicht?

Een CKP check is inderdaad verplicht om uit te voeren door aanbieders van leningen. Een minilening vormt echter een uitzondering. Omdat een minilening een zeer aparte lening met een korte looptijd en een klein te lenen bedrag hoeft een CKP check hier dus niet bij plaats te vinden.

Een CKP check is pas verplicht als er meer dan 1000 euro wordt verstrekt en als er een lening wordt verstrekt voor een langere periode dan 3 maanden. Aangezien deze voorwaarden voor een CKP check allebei niet van toepassing zijn op een minilening is deze niet verplicht en heb je daar in elk geval niks van te vrezen. Sta je op de zwarte lijst? Wees dan wel extra voorzichtig met het afsluiten van wat voor lening dan ook en zorg dat het allemaal niet nog erger wordt.