Criteria

Voor een minilening hoef je niet aan veel dingen te voldoen. Toch zijn er wel een paar punten waar de aanbieders van de minilening op letten als je een leningaanvraag doet. Voor een minilening moet je allereerst een minimum leeftijd hebben van 21 jaar en daarnaast moet je ook in België wonen. Daarnaast wordt ook van je verwacht dat je een kopie van een laatst ontvangen loonbrief kunt laten zien en dat geldt ook voor een kopie van je bankkaart.

Je dient vanzelfsprekend ook in staat te zijn om het geld terug te storten binnen de periode waarin je dit verplicht bent. Hierop kun je wel gedeeltelijk worden gecheckt door de aanbieder van de minilening, maar hier ben je zelf natuurlijk hoofdverantwoordelijke voor. Als je vooraf al twijfelt kunnen we maar 1 ding zeggen: Begin er dan niet aan.

Het gemak van een minilening

Natuurlijk, snel geld lenen op deze manier is makkelijk, maar als je vervolgens niet aan verplichtingen kunt voldoen kan het je toch wel wat problemen opleveren. Hoe goedkoop de minilening ook is, dat blijft deze niet als je je verplichtingen niet nakomt. Beslis dus verstandig.