Hoeveel kan ik lenen?

Bij geld lenen komt natuurlijk veelvuldig de vraag naar voren hoeveel men zou kunnen lenen. Bij ieder persoon die zichzelf deze vraag stelt zal er waarschijnlijk een ander antwoord uitkomen, want hoeveel je kunt lenen is namelijk gebaseerd op een aantal zaken. Naast dat het bij deze zaken met name gaat over de eigen financiƫle staat zal het deels ook af hangen van de aanbieder van het krediet. Je zult namelijk voor bepaalde leningen bij de een meer geld kunnen lenen dan bij de ander, dus ook hier dient uiteindelijk naar gekeken te worden, zeker op het moment dat je dus van plan bent om een aardig bedrag te gaan lenen. Overigens is het niet per definitie zo dat snel geld lenen zonder bank bijvoorbeeld eerder zou kunnen leiden tot een hogere lening, want het scheelt gewoon echt per aanbieder, ongeacht of dit dus een bank zou zijn of niet.

Berekening maken van je lening

Een berekening maken van je lening zal je natuurlijk helpen een antwoord te vinden op de vraag hoeveel geld je kunt lenen. Echter heb je dan alsnog slechts deels een antwoord, want de berekening zoals je die al globaal zult kunnen maken bij aanbieders neemt een aantal kernzaken niet mee en dat maakt het dus zoals gezegd een zeer globale berekening. Dit geeft meer de mogelijkheden weer bij een aanbieder in het meest gunstige geval, maar dan moet uiteraard onder meer het salaris wel toereikend zijn.

Inkomen is belangrijk

Alhoewel het slechts een van de zaken is waar naar gekeken wordt is inkomen uiteraard geen kleine factor in het geheel en hangt er dus best wel veel af van hoeveel je verdient om uiteindelijk ook vast te kunnen stellen wat je zult kunnen lenen. Een hoog inkomen staat echter nog altijd niet garant voor een hoge lening, want als je bijvoorbeeld erg veel geld verdient, maar je daarnaast ook te maken hebt met erg veel maandelijkse lasten zal dit ook invloed hebben op het geld dat er te lenen valt. Een combinatie van een hoog inkomen en lage lasten zal doorgaans tot de meeste mogelijkheden voor je kunnen leiden. Uiteraard hangt hoeveel je kunt lenen ook nog af van het soort lening, want hier zal bijvoorbeeld toch anders naar worden gekeken bij een hypothecaire lening dan bij bijvoorbeeld lening voor de auto. Dit zal dus ook nog het nodige verschil kunnen maken.