Kredieten groeperen

Wil je kredieten groeperen of ben je benieuwd naar de voordelen daarvan? Dit is in een aantal verschillende gevallen interessant, bijvoorbeeld wanneer je de kosten wilt drukken of je ervoor wil zorgen dat je de looptijd van het krediet kunt verlengen. Heb je verschillende kredieten openstaan, zoals een lening op een tweedehands wagen, koop op afbetaling een een kredietopening via een kredietkaart? De kans is groot dat je het overzicht gemakkelijk verliest. Welke bedragen staan er nog open, hoeveel rente betaal je eigenlijk en wat is de resterende looptijd voor de kredieten? Je kunt de kredieten groeperen om daar een beter overzicht over te krijgen en te voorkomen dat je op een bepaald moment een betaling mist.

Enkel contactpunt voor kredieten

Je kunt de kredieten groeperen zodat je een enkel contactpunt hebt voor de verschillende kredieten. Je zorgt er daarmee voor dat je goed weet wie je aan kunt spreken wanneer je een vraag hebt. Daarnaast is het goed duidelijk naar welke rekening je aflossingen dient over te maken en krijg je een helder overzicht van het totale bedrag dat je nog open hebt staan. Wat dat betreft is het de moeite waard om na te gaan in hoeverre je kredieten kunt groeperen.

Wil je kredieten groeperen en ben je benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? In principe sluit je een nieuw krediet af, waarmee je de financiële middelen vrijmaakt om de andere kredieten af te lossen. Zorg er wat dat betreft voor dat je de vrijheid hebt om die kredieten in één keer af te lossen. Is dat niet het geval? Bereken dan een eventuele boete die je dient te betalen. Je kunt in die gevallen alsnog de kredieten groeperen, bijvoorbeeld wanneer de besparingen groter uitpakken of je veel waarde hecht aan de helderheid en het overzicht.

Looptijd verlengen

Wil je de looptijd verlengen? Ook dan is het de moeite waard om na te gaan of je kredieten kunt groeperen. Je zorgt er daarmee voor dat je een nieuw krediet aan kunt gaan, bijvoorbeeld een autolening, waarvoor je bijvoorbeeld een looptijd van 120 maanden af kunt spreken. Dat betekent dat je 10 jaar de tijd hebt om het krediet terug te betalen, op basis van een lager bedrag per maand. Betaal je nu honderden euro’s per maand en wil je die kosten graag wat verder drukken? Door de looptijd te verlengen nemen de maandlasten af, een ander voordeel van het groeperen van de kredieten.

Vaste rentevoet afspreken

Tenslotte kun je de kredieten groeperen en een vaste rentevoet afspreken, zodat je voor de komende maanden of jaren zeker weet dat de kosten niet te ver op zullen lopen. In plaats daarvan kun je de kosten per maand op voorhand berekenen, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Het groeperen van kredieten heeft wat dat betreft verschillende voordelen. Je kunt online berekenen wat het groeperen van kredieten je op kan leveren, door een lening simulatie te maken voor het bedrag dat je nodig hebt om de andere leningen af te betalen.