Kredietkaart

Als je wilt geld lenen en je bent je hierin aan het oriënteren zul je hoe dan ook bij een aantal partijen de kredietkaart tegen gaan komen als een van de mogelijkheden die er zijn. Dit is natuurlijk toch wel een zeer specifieke vorm en op deze manier geld lenen zal dan ook zeker niet bij iedereen even goed gaan passen. Met een kredietkaart verschaf je jezelf eigenlijk de mogelijkheid om tot een bepaalde limiet gewoon uitgaven te doen die in een later stadium weer terug zullen worden betaald. Zo werkt het met reguliere vormen van geld lenen natuurlijk ook, maar daar is er vaak wel sprake van een vast geldbedrag. Dit is bij de kredietkaart niet direct aan de orde, want het enige waar je bij de kredietkaart mee te maken hebt is een bestedingslimiet. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld per maand voor 5000 euro aan spullen kunt financieren middels je kredietkaart. Dit moet je dan eerst aflossen alvorens de kredietkaart opnieuw kan worden gebruikt voor uitgaven. De rente die er geldt bij een kredietkaart is vaak aanzienlijk hoger dan je bij geld lenen gewend bent.

Een kredietkaart wordt vaak ook gebruikt door mensen die op vakantie gaan. Je kunt er namelijk eenvoudig betalingen in het buitenland mee doen, die je vervolgens weer aflost op het moment dat je terug bent in eigen land. Ook voor betalingen in het eigen land is de kredietkaart uitermate geschikt en er is dan ook haast geen winkel die betalingen met de kredietkaart niet accepteert.

Let goed op de rente

Zoals gezegd dient er echt wel goed aandacht geschonken te worden aan de rente, want bij kredietkaarten kan deze in veel gevallen aardig oplopen. Bekijk dan ook altijd alle voorwaarden van de kredietkaarten, indien je graag op deze manier geld zou willen lenen. Een kredietkaart kan natuurlijk wel zeer handig zijn, maar zorg er dus voor dat je wel goed op de hoogte bent van de kosten die uitgaven met een dergelijke kaart met zich meebrengen en bekijk ook goed welke voorwaarden er gelden met betrekking tot het aflossen van de gedane uitgaven. Voor de kredietkaart doe je natuurlijk geen simulatie, want dat gaat niet, dus je zult zelf na moeten gaan met welke kosten je ongeveer rekening moet houden.

Voor de kredietkaart geldt doorgaans een rente die hoger ligt dan de gemiddelde persoonlijke lening. Naast rente is het bij de kredietkaart vaak ook zo dat je ieder jaar een bijdrage betaalt, puur voor het hebben van de betaalpas. Zelfs als je dus geen gebruik van je kredietkaart maakt moet je nog wel ieder jaar gewoon je bijdrage betalen aan de verstrekker van de kaart. Dit bedrag varieert, maar ligt in de regel niet erg hoog.

Verschillende soorten kredietkaarten

Er zijn een aantal verschillende soorten kredietkaarten en vaak hebben kredietverstrekkers die deze aanbieden er dan ook meer dan een in hun assortiment zitten. Voor de verschillende kaarten gelden dan ook vaak verschillende bestedingslimieten en daarnaast dus ook verschillende rentes. Vandaar dat kredietkaarten vergelijken ook zeer interessant is om te doen, want ook hier kun je verschillende kanten op. Net als met andere soorten leningen kunnen de verschillen groot zijn tussen kredietkaarten. Kies er daarom altijd voor om te gaan vergelijken, want de ene kredietkaart is de andere niet.

Kredietkaarten vergelijken

Als je moet gaan kiezen voor een kredietkaart zul je merken dat de keuze enorm is. Niet alleen zijn er veel aanbieders die een kredietkaart mogelijk maken, maar daarnaast hebben deze aanbieders ook nog is een aantal varianten op de kredietkaart, waardoor een vergelijking wel geboden is. Er zijn een aantal zaken waarop je kredietkaarten kunt gaan vergelijken. Allereerst is het zo dat bij er veel partijen zijn die gratis cadeaus weggeven bij het aanvragen van een kredietkaart en hier kunnen zonder meer interessante cadeaus tussen zitten. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de bestedingslimiet waar je mee te maken krijgt en deze kan uiteenlopen van bijvoorbeeld 1500 euro tot aan 5000 euro. Dit is dus het maximale bedrag dat er uiteindelijk uit kan worden gegeven middels de kredietkaart.

Niet onbelangrijk bij kredietkaarten vergelijken is vanzelfsprekend de rente. Wanneer je gaat vergelijken zul je zien dat de rentes erg hoog zijn, maar dat er ook op dit vlak wel de nodige verschillen zitten tussen aanbieders, wat dus ook weer een directe invloed op eventueel te maken kosten zal hebben na een betaling met de kredietkaart. Naast deze kosten is er dan ook nog de bijdrage op jaarlijkse basis die er voor een kredietkaart gedaan moet worden die je kunt gaan vergelijken. Ook kun je bij het vergelijken letten op de verzekering die er met een kredietkaart gepaard gaat. Het gaat hierbij om de zogenaamde aankoopverzekering en dit houdt simpelweg in dat je verzekerd bent op het moment dat je iets koopt en er is vervolgens sprake van verlies, diefstal of beschadiging. Deze verzekering geldt vaak voor een X aantal dagen nadat je de aankoop met kredietkaart hebt gedaan en dit aantal dagen is erg verschillend per aanbieder. Hierbij kun je dus zelf kiezen hoeveel dagen na een aankoop je eventueel nog een beroep zou willen doen op je aankoopverzekering.

Geen rente betalen bij kredietkaart

Een kredietkaart is een vorm van geld lenen waarbij lang niet altijd rente betaald hoeft te worden. Als je kredietkaarten gaat vergelijken zul je zien dat de rente hoog is op het moment dat je bedragen moet gaan aflossen die je met de kaart hebt uitgegeven, maar wat belangrijk is om te weten, is dat je pas na een bepaalde periode rente moet gaan betalen over de aflossing. Deze periode is doorgaans 21 dagen en pas als deze verstreken is zul je dus met de rente te maken krijgen die wordt berekend over het bedrag dat nog open staat. Wanneer je dus een aankoop met je kredietkaart gaat doen en je betaalt deze gewoon direct binnen 21 dagen terug is er niets aan de hand en heb je met rente dus helemaal niets te maken. Blijf je altijd binnen deze periode met je aflossing, dan is de kredietkaart natuurlijk een voordelige manier van geld lenen.