Lening herfinancieren

Geld lenen kan ook prima op het moment dat je al een lopende lening hebt. We hebben het hierbij dan niet over een extra lening die je af gaat sluiten, maar over de huidige lening die bij een andere aanbieder ondergebracht kan gaan worden. Dit is uiteraard zeer interessant als je elders mogelijkheden ziet de lening voort te zetten tegen een betere rente die ervoor kan zorgen dat je minder kosten met je lening maakt. Dit noemt men ook wel de lening herfinancieren. Echter dien je wel altijd goed uit te zoeken welke gevolgen dit zou kunnen hebben bij je huidige aanbieder, want immers ontbindt je op dat moment wel de overeenkomst die ten tijde van het afsluiten van je lening is afgesloten. Welke gevolgen dit dus mogelijk heeft dient wel even te worden nagegaan, want het kan zijn dat je hiermee wel tegen extra kosten voor je lening aanloopt.

Lening gevonden met lage rente

Wanneer je een lening gevonden hebt met een rente die lager ligt dan de rente die je nu voor je lening moet betalen kun je dus nagaan of het zin heeft om de lening te gaan herfinancieren. Dit zal dus mede te maken hebben met de gevolgen die dit bij de huidige aanbieder zal hebben. Zeker indien je dus bijvoorbeeld een boete betaalt voor de ontbinding van je overeenkomst moet je kijken of het dan nog wel handig is om te doen. Zeker als het verschil in rente groot is tussen de leningen kan dit serieus overwogen gaan worden en kun je dus eventueel je lening aanvragen bij de nieuwe partij.

Aflossen wat er openstaat

Bij een lening herfinancieren mag het voor zich spreken dat in zo’n geval natuurlijk de herfinanciering enkel nog maar bestaat uit het bedrag dat open stond bij de vorige aanbieder en dat dus niet weer het hele originele bedrag moet worden gefinancierd. Het gaat dus slechts om het restant en hiervoor kun je dan bij je nieuwe aanbieder weer kiezen welke looptijd hieraan gekoppeld gaat worden. Het is dus niet zo dat je met geld lenen per definitie aan dezelfde aanbieder vast hoeft te zitten voor de volledige looptijd.