Looptijd

Bij de looptijd voor een minilening heb je de keuze uit 15 dagen of 30 dagen. In principe kun je het beste altijd voor 30 dagen kiezen omdat je van tevoren nooit weet wat er nog voorvalt, maar er zit ook weinig verschil tussen 15 dagen of 30 dagen. Het enige verschil zit in de servicekosten. Voor een minilening met een duur van 15 dagen betaal je 2 euro servicekosten, waar je voor een minilening met een duur van 30 dagen 4 euro aan servicekosten kwijt bent. Het stelt voor beide periodes natuurlijk maar weinig voor en je kunt dus vrij goedkoop geld lenen zonder bank.

Zodra de lening naar je rekening wordt overgemaakt gaat de looptijd van de lening in. Gelukkig kun je met een minilening snel geld lenen en heb je het geld vaak nog dezelfde dag (afhankelijk van je bank en wanneer het geld is overgemaakt), dus er gaat weinig van je looptijd verloren.

Soms kan je kredietscore nog van invloed zijn op het geldbedrag dat je uiteindelijk kunt lenen, maar een kredietscore zal verder geen invloed uitoefenen op de looptijd van je lening. Daar hoef je je dus verder geen zorgen om te maken. Je heb altijd zelf de keuze of je kiest voor 15 of 30 dagen.