Meerdere minileningen

Zoals je weet is een minilening niet handig als je veel geld wilt. Toch kan het zijn dat een aanbieder na het uitvoeren van een kleine kredietcheck een kredietscore uit de hoge hoed tovert waarbij je minder kunt lenen dan je eigenlijk voor ogen had. Is het dan mogelijk dat je een soort van dubbele minilening afsluit bij een aanbieder? Nee, je kunt bij een aanbieder pas weer een nieuwe minilening afsluiten als je vorige netjes is afgelost.

Maar ondanks dat je dus niet meerdere minileningen kunt afsluiten bij 1 aanbieder kun je er natuurlijk wel voor kiezen om bij 2 verschillende aanbieders tegelijkertijd een minilening af te sluiten. Dat is niet verboden. In totaal zou je dan dus het geldbedrag dat je uiteindelijk kunt lenen kunnen verdubbelen door met 2 aanbieders samen te werken.

Zoals gezegd is het niet verboden, maar of het handig is is weer een ander verhaal. Als je zeker weet dat je het kunt aflossen op tijd is er geen probleem natuurlijk. Het belang van netjes aflossen is ook groot met het oog op de toekomst. Als je in de toekomst namelijk graag het maximaal te lenen geldbedrag wilt lenen bij een aanbieder zul je toch moeten tonen dat er met jou goed zaken te doen valt. Anders kun je snel geld lenen zonder bank met een minilening wel vergeten in de toekomst.