Minilening

Wil je gebruik maken van een minilening, of ben je benieuwd waar je rekening mee dient te houden? Het vormt een mogelijkheid om geld te lenen buiten de bank om, het is niet nodig om een regulier krediet aan te vragen. In plaats daarvan zorg je er eenvoudig voor dat je een paar honderd euro kunt lenen, die je vervolgens binnen 2 – 3 weken weer terug zal betalen. Zorg er bij de aanvraag van een minilening daarom altijd voor dat je op voorhand goed weet hoe je het geleende bedrag weer zal aflossen, zodat je na de korte looptijd niet in de problemen komt.

Je kunt met een minilening heel snel geld lenen, indien je er al eerder een krediet hebt afgenomen kan het zelfs binnen 10 minuten geregeld zijn. Het is in ieder geval van belang om over een vast inkomen te beschikken, je kunt op basis daarvan een minilening aanvragen en ontvangen. Over het bedrag dat je leent betaal je uiteraard een rentevergoeding, maar let daarnaast ook op eventuele aanvullende kosten. Je kunt gewoon online een minilening aanvragen, indien je dat voor het eerst doet kun je binnen enkele uren tot een dag het geld op je rekening verwachten.

Snel geld lenen met minilening

Wil je snel geld lenen en wil je daarvoor gebruik maken van een minilening, of ben je benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Je kunt online een aanvraag doen, de geldverstrekker zal nagaan of je er al eerder een minilening hebt aangevraagd, of dat je een nieuwe klant bent. Heb je er nog niet eerder geld geleend? Dan dien je uiteraard een aantal gegevens door te geven, om aan te geven wie je bent en welk bedrag je graag wilt lenen om bijvoorbeeld de boodschappen of een reparatie aan je auto te betalen. Omdat hierbij van geld lenen zonder bank geen sprake is zal het over het algemeen ook wat sneller verlopen.

Je kunt de minilening op een aantal verschillende manieren gebruiken, het gaat altijd om maximaal een paar honderd euro. Je zal dit geld lenen voor een korte tijd, over het algemeen is er sprake van een looptijd van 2 – 3 weken. Na die termijn betaal je het bedrag dat je hebt geleend via de minilening weer terug. Er is geen sprake van een reguliere lening, de geldverstrekker zal dan ook geen uitgebreid onderzoek doen naar je kredietwaardigheid. Dit betekent tevens dat je geen reguliere lening afsluit, na het terugbetalen van een minilening is daar in de administratie niets meer van terug te vinden. Voor deze lening wordt er vaak ook geen beroep op de CKP check gedaan door verstrekkers, dus dat verhoogt de kans op een lening. Wel wordt er geregeld gebruik gemaakt van een eigen kredietscore waarop dan de beoordeling wordt gebaseerd.

Vast inkomen

Wil je gebruik maken van een minilening? Dan dien je in ieder geval over voldoende vast inkomen te beschikken. Je inkomen dient voldoende hoog te zijn om het geleende bedrag weer terug te betalen en het dient te gaan om een vaste bron. Ben je werkzaam als zelfstandige of ben je nog student en krijg je daarom zo nu en dan bedragen uitgekeerd, bijvoorbeeld als je een mooie opdracht achter de rug hebt? Je kunt op basis van dat variabele inkomen helaas geen gebruik maken van een minilening, je hebt daar een vaste bron van inkomsten voor nodig.

Heb je een vaste baan of een uitkering en krijg je iedere maand een bepaald bedrag overgemaakt naar je rekening? Dat biedt voldoende basis om een minilening af te sluiten, mits het bedrag hoog genoeg is. Dit biedt je tevens de mogelijkheid om het geleende geld terug te betalen op het moment dat je salaris ontvangt. Je zorgt er op die manier voor dat je op voorhand al een goed plan hebt om de minilening weer af te betalen. Je voorkomt daarmee dat je eventuele schulden opbouwt, die je na verloop van tijd zelf niet zomaar meer terug kunt betalen. Met de minilening kun je dus snel geld lenen, maar terugbetalen dient al bijna even snel te gebeuren bij deze lening.

Minilening rente en overige kosten

Op het moment dat je een minilening wilt afsluiten is het de moeite waard om goed te kijken naar de kosten die hierbij komen kijken. Ben je op de hoogte van de rente die je betaalt en weet je bijvoorbeeld of er sprake is van aanvullende kosten? Door hier vooraf goed naar te kijken kom je achteraf niet voor vervelende verassingen te staan en kun je bijvoorbeeld de totale kosten voor het krediet bij geldverstrekkers onderling met elkaar vergelijken. Qua rente betaal je waarschijnlijk maar een paar euro, aangezien je een minilening afsluit voor een relatief klein bedrag van maximaal een paar honderd euro. Je kunt ook de leningen vergelijken met elkaar om te zien wat de laagste rente op zal leveren.

Kijk onder andere na of je voor een borgstelling dient te zorgen om de minilening af te kunnen sluiten, of dat je mogelijk alleen het bedrag krijgt uitgekeerd na inhouding van kosten. Je dient dan wellicht een iets hoger bedrag aan te vragen, om de rekening die je voor je hebt liggen te voldoen. Door hier op voorhand goed naar te kijken kun je optimaal gebruik maken van de minilening die er beschikbaar is. Je komt niet voor verrassingen te staan, zodat je het geld kunt lenen dat je nodig hebt en je vervolgens het geleende bedrag weer kunt terugbetalen. Er zal geen sprake van goedkoop lenen zijn op het moment dat je een betalingsachterstand oploopt, dus probeer hier goed voor te waken dat dit je niet overkomt.

Online minilening aanvragen

Wil je gebruik maken van een minilening – en dus snel geld lenen zonder bank – en ben je benieuwd hoe de aanvraag in z’n werk gaat? Het is voldoende om online aan te geven welk bedrag je graag zou willen ontvangen. Je dient de geldverstrekker vervolgens aan te geven wat je vaste inkomen is. Door dit vervolgens aan te tonen kun je de geldverstrekker de zekerheid bieden dat je het geleende bedrag ook weer netjes terug kunt betalen. De geldverstrekker zal je het bedrag van de minilening overmaken, zodat je dit op je rekening hebt staan en je het kunt gebruiken voor de aankoop die je wilt doen.

Vervolgens kun je 2 – 3 weken gebruik maken van de minilening, afhankelijk van de looptijd die er geldt. Voor het verstrijken van de looptijd dien je het bedrag weer terug over te maken naar de geldverstrekker. Slaag je daar op tijd in? Dan heb je de minilening netjes terugbetaald en is er niets aan de hand. Je hebt een volgende keer dan opnieuw de mogelijkheid om er geld te lenen. Uiteraard zijn je gegevens al bekend, waardoor je de minilening tegen die tijd kunt gebruiken om binnen 10 minuten geld te lenen zonder dat je daar een bank voor nodig hebt.