Persoonlijke lening

Wil je gebruik maken van een persoonlijke lening, of ben je benieuwd naar de voordelen van dit type krediet? Het is een consumptief krediet, wat betekent dat je het in kunt zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto of de aankoop van een nieuwe keuken. Op het moment dat je een persoonlijke lening afsluit is het de moeite waard om goed na te gaan welk bedrag je exact nodig hebt. Je leent het bedrag in één keer, zodat je de aankoop kunt doen om daar als het ware achteraf voor te sparen.

De persoonlijke lening heeft een aantal voordelen te bieden. Het krediet zorgt bijvoorbeeld voor een grote mate van duidelijkheid en transparantie. Aan de andere kant heb je minder flexibiliteit met betrekking tot het boetevrij aflossen. Je kunt online op voorhand een persoonlijke lening berekenen en deze bijvoorbeeld vergelijken met de doorlopende kredieten die er beschikbaar zijn. Heb je het idee dat de persoonlijke lening het best voor je geschikt is? Dan kun je het krediet online afsluiten en heb je de mogelijkheid om daar voordelig gebruik van te maken. En wil je snel geld lenen zonder bank, dan zijn hier ook online voldoende aanbieders voor te vinden, zodat je hier zelf vrij in bent om te kiezen.

Duidelijkheid en transparantie bij persoonlijke lening

De persoonlijke lening zorgt allereerst voor een grote mate van duidelijkheid en transparantie, je zorgt er daarmee voor dat je goed weet waar je aan toe bent. Wil je er op voorhand bijvoorbeeld voor zorgen dat je goed weet wat de totale kosten van het krediet zullen zijn en wat je per maand aan rente en aflossing zal betalen? Je kunt de persoonlijke lening vooraf al volledig berekenen, dankzij de hoge mate van transparantie. Bovendien staat de rente vast, waardoor je ook daar geen omkijken naar hebt op het moment dat je eenmaal gebruik maakt van een persoonlijke lening.

Aan de andere kant brengt de persoonlijke lening ook wel een nadeel met zich mee. Je bent minder flexibel dan met bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Dat heeft te maken met het feit dat je niet zomaar boetevrij kunt aflossen. Daarnaast kun je de bedragen die je hebt afgelost niet opnieuw opnemen, de persoonlijke lening is een eenmalig krediet dat je kunt gebruiken voor de financiering van een grote aankoop. Het is bij het afsluiten van een persoonlijke lening daarom onder andere van belang dat je goed weet wat je ermee aan wilt kopen en welk bedrag je daar, naast eventueel eigen spaargeld, voor nodig hebt.

Persoonlijke lening berekenen

Je kunt op voorhand een persoonlijke lening berekenen, zodat je eenvoudig na kunt gaan wat de kosten over de gehele looptijd zullen zijn. Wat betaal je tijdens de eerste maanden en hoe nemen de kosten af op het moment dat je hier al een paar jaar gebruik van maakt? Dit zijn vragen waar je met een berekening van de persoonlijke lening een antwoord op kunt krijgen, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Je komt met de persoonlijke lening in ieder geval niet voor verrassingen te staan, aangezien ook de rente vaststaat en deze dus niet ineens op kan lopen.

Uiteraard kun je de persoonlijke lening heel eenvoudig vooraf berekenen, je hebt daar geen financiële kennis voor nodig. Het is voldoende om aan te geven welk bedrag je wilt lenen, wat de rente zal zijn en hoe lang de looptijd is. Aan de hand van die 3 elementen heb je de kans om de persoonlijke lening te berekenen. Je kunt nagaan wat de kosten per maand zullen zijn, welke bedragen je per maand zal aflossen en hoe hoog de totale kosten voor het krediet uiteindelijk zullen oplopen.

Doorlopend krediet

De persoonlijke lening is een alternatief voor het doorlopend krediet, waardoor het in ieder geval de moeite waard is om ook dat type lening goed te bekijken. Ben je op zoek naar een groot geldbedrag om een aankoop te kunnen financieren? Dan vormt de persoonlijke lening inderdaad een goede keuze. Ben je aan de andere kant op zoek naar een mogelijkheid tot wat meer geld achter de hand, waar je gebruik van kunt maken op het moment dat je deze nodig hebt? Dan kun je wellicht beter gebruik maken van een doorlopend krediet, het is de moeite waard om de beide varianten goed met elkaar te vergelijken. Op die manier kan het ook tot een goedkope lening leiden.

De persoonlijke lening biedt je een grote mate van helderheid en duidelijkheid, naast een vaste rente die tijdens de looptijd niet meer zal veranderen. De rente bij een doorlopend krediet kan stijgen of dalen, hier staat tegenover dat je de mogelijkheid hebt om onbeperkt boetevrij af te lossen en dat je bedragen die je hebt afgelost ook weer opnieuw op kunt nemen. Weet je nog niet precies hoeveel geld je de komende tijd nodig hebt? In tegenstelling tot bij de persoonlijke lening betaal je bij het doorlopend krediet alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen.

Persoonlijke lening afsluiten

Wil je een persoonlijke lening afsluiten of deze online berekenen om na te gaan wat de kosten zullen zijn op het moment dat je besluit daar gebruik van te maken? Je kunt online een berekening maken of direct een aanvraag doen, bijvoorbeeld op het moment dat je goed weet wat je wenst te lenen. Zorg er uiteraard voor dat je voldoende inkomen tot je beschikking hebt om het geld te lenen. Je kunt immers alleen een persoonlijke lening afsluiten op het moment dat je de mogelijkheid hebt om het geld dat je leent ook weer netjes terug te betalen.

Benieuwd hoe het werkt op het moment dat je een persoonlijke lening aanvraagt? Je kunt online een aanvraag doen, de bank zal vervolgens beoordelen aan de hand van criteria of je op basis van je inkomen en je kredietwaardigheid de mogelijkheid hebt om het geld te lenen. Blijkt dat het geval te zijn? Dan dien je een aantal papieren in te vullen en documenten op te sturen, zodat je de lening kunt laten uitbetalen op je rekening. Je ontvangt dan het geld van de persoonlijke lening, zodat je de aankoop kunt doen die je wenst en je bijvoorbeeld weg kunt rijden in de auto die je al langere tijd op het oog hebt.