Vergelijk leningen

Wil je geld lenen zonder bank of wil je op z’n minst weten of geld lenen zonder bank kan leiden tot een goedkopere lening of iets dergelijks? Dan kun je niet anders dan leningen vergelijken. Vergelijk leningen met als doel om ervoor te gaan zorgen dat je uiteindelijk met de beste deal kunt gaan lopen, want je wilt natuurlijk altijd het gevoel hebben dat je een goede deal hebt gemaakt met een van de aanbieders. Stop dan ook niet met leningen vergelijken tot je ook daadwerkelijk tot de conclusie bent gekomen dat je inderdaad de lening hebt gevonden die je zocht.

Met geld lenen ontkom je eigenlijk niet aan een vergelijking, in elk geval niet als je waarde aan goedkoop geld lenen hecht, en dat zal in de meeste gevallen waarschijnlijk ook zo zijn. Vergelijk leningen daarom op verschillende aspecten, waaronder uiteraard de rente. Ook het vergelijken van leningen bij banken en niet-banken is een mogelijkheid die je hebt en je komt er dan gauw genoeg achter welke verschillen er bestaan. Dus vergelijk leningen, vraag daar waar dat interessant voor je is een gratis offerte aan en kijk op die manier waar de meest gunstige mogelijkheden voor je liggen.

Maximale lening

Zeker wanneer je veel geld wilt gaan lenen zul je zien dat er altijd een maximum geldt voor de verschillende leningen bij aanbieders. Deze lopen zeer uiteen, zoals je zult zien als je inderdaad leningen gaat vergelijken, en dat zorgt er dan ook voor dat bij uitzonderlijk hoge leningen er een beperkte keuze is in lening aanbieders. Ben je echter niet op zoek naar een uitzonderlijk hoge lening en wil je gewoon een gemiddeld geldbedrag gaan lenen, dan kun je in principe bij alle partijen die zich met geld lenen bezighouden terecht. Net als bij de maximale lening is het ook bij de looptijd zo dat hier verschillen in terug te vinden zijn, dus kan dit kan nog iets van betekenis zijn.

Ga je leningen vergelijken en wil je de maximale lening hebben, dan is het niet zo zeer zaak om te kijken wat een maximale lening kan zijn bij een aanbieder, maar natuurlijk wat de maximale lening voor jouw individuele situatie kan zijn. Of het dan ook verstandig is om op de maximaal mogelijke lening te gaan zitten is weer een tweede, want de maandlasten zullen op die manier erg hoog zijn en bij een maximaal haalbare lening zal er ook minimale financiële ruimte overblijven, wat zeker nadelige effecten kan hebben. Ga je leningen vergelijken, dan kun je er dus ook voor kiezen om iets onder de maximaal haalbare lening te blijven en op die manier kun je iets meer aan marge creëren met het oog op de maandelijkse uitgaven.

Overzicht met geld lenen mogelijkheden

Bij aanbieders kun je ook altijd een overzicht bekijken met geld lenen mogelijkheden die zij hebben. Lang niet alle aanbieders specialiseren zich in dezelfde leningen, dus bij de ene aanbieder zul je bijvoorbeeld wel de autolening terug zien komen waar dit bij een ander niet het geval zou zijn. Nou is autolening misschien niet het beste voorbeeld, want deze is vrijwel overal terug te vinden, maar dit geldt bijvoorbeeld in mindere mate voor de kredietkaart. Uiteindelijk zul je zelf wel goed in kunnen schatten welke lening hoort bij hetgeen je geld voor wilt gaan lenen.

Wil je geld lenen voor een vrij algemeen doel, dan kun je op diverse manieren aan het geld komen. De kredietkaart werd al even aangehaald en dit is een goed voorbeeld van een lening mogelijkheid waarmee je geld kunt lenen voor vrijwel alles. Uiteraard is de limiet bij deze mogelijkheid vrij laag. Wellicht is een iets meer voor de hand liggende variant de persoonlijke lening, of de lening op afbetaling. Ga je geld lenen op deze manier, dan kun je het geleende geld voor van alles en nog wat inzetten. Kijk echter wel altijd eerst of er misschien een lening bestaat die er speciaal voor ingericht is om te voorzien in jouw leningdoel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de financiering voor een auto; een autolening ligt dan én veel meer voor de hand én is daarnaast ook nog is goedkoper dan de persoonlijke lening.

Vergelijk leningen op doel

Zoals al gezegd is het bij geld lenen zo dat de aanbieders meerdere opties hebben. Er zijn de leningen die een algemeen doel dienen en er zijn de leningen die juist een zeer specifiek doel dienen. Het is niet moeilijk om te zien welke doeleinden dit dan precies zijn, want namen als de renovatielening en de autolening verklaren zichzelf natuurlijk al. Gericht geld lenen is doorgaans altijd goedkoper dan algemeen geld lenen. Wil je voor verschillende zaken geld lenen, dan kun je dus altijd kijken of er voor een van die zaken een op een specifiek doel gerichte lening bestaat. Door vaak relatief grote verschillen in de rente met onder meer de persoonlijke lening is het niet meer dan logisch dat de eerst genoemde soort voor het grootste voordeel gaat zorgen, mits deze natuurlijk op jou van toepassing is. Vergelijk leningen dus goed en oriënteer je op een dusdanige wijze dat je weet welke lening geschikt zal zijn.

Leningen vergelijken op basis van rente

Wanneer men denkt aan leningen vergelijken zal het eerste waaraan wordt gedacht toch de rente zijn. Dit is een goede gedachte, want de rente biedt namelijk een prima uitgangspunt om mee van start te gaan bij leningen vergelijken. Ga je de rente vergelijken van aanbieders, dan zal het je vrij snel duidelijk worden dat iedere lening een andere rente kent. De meest lage rente is vaak gekoppeld aan een op een doel gerichte lening. Maar ook tussen dit soort leningen verschilt de rente enorm. Vaak weet men wel al waarvoor er geld geleend moet worden, maar indien je nog twijfelt en wellicht ook meerdere doelen hebt kun je je ook een beetje laten leiden door de rente om te zien op welke manier geld lenen niet al te duur hoeft te zijn. Ook de aanbieders hebben op het gebied van rente een variabel aanbod en als geld lenen zonder bank bijvoorbeeld niet tot veel voordeel kan leiden kun je altijd nog de afweging maken het toch eens bij een bank te proberen om daar geld te gaan lenen. Leningen vergelijken op basis van de rente is in elk geval aan te raden, in elk geval voor een goedkope lening.